Programma 24 november 2019

Muziek in de Koningkerk: 24 november 16.00 uur Cordelia Paw, viool en Andrew Wright, piano,

Op zondag 24 november neemt de internationale violiste Cordelia Paw  samen met Andrew Wright op piano u mee op reis door de kleurrijke en verrassende wereld van de late Romantiek aan het einde van de 19e eeuw. In een gevarieerde selectie van kleine stukken uit deze muziekperiode
laten zij u o.a. kennismaken met de eerste viool-piano sonate van de Russische componist
Nikolai Medtner,  delen uit de Sonata van Louis Vierne en een muziekstuk genaamd “Mythes” van de componist Karol Szymanowski. 

Ten gehore zal worden gebracht:
Nikolai Medtner: Sonata nr. 1 
I. Canterellando; con fluidezza
II. Danza; allegro scherzando
III. Ditirambo: Festivamente

Louis Vierne: Sonata
II. Andante Sostenuto
Karol Szymanowski: MythesI. La fontaine d’Arethuse
II. Narcisse

Cordelia Paw

De Chinees-Canadese violiste heeft gestudeerd aan het Conservatorium van Boston, de Juilliard School en de Yale School of Music. Ze heeft zich ontwikkeld tot een violiste met een zeldzaam gevoel voor zowel het klassieke als het modernere repertoire. Cordelia Paw heeft op diverse internationale podia gespeeld, zoals The Carnegie Hall, het Koninklijk Concertgebouw in Amerdam en diverse internationale concoursen en prijzen gewonnen.  Cordelia Paw is tegenwoordig in ons land woonachtig, waar ze na gestudeerd te hebben bij Vera Beths aan het Conservatorium van Amsterdam, werkt als concertmeester van Sinfonia Rotterdam. 

Andrew Wright

Andrew Wright is voor ons geen onbekende. Andrew is een veelzijdig muzikant: in de eerste plaats pianist, organist, dirigent, docent  en onderzoeker. Ook hij heeft op diverse internationale podia gespeeld en vele internationale prijzen gewonnen.  Andrew woont sinds 2009 in Nederland. Hij verzorgt al jaren vele concerten in binnen- en buitenland en heeft ook in ons land al diverse radio en TV optredens verzorgd, o.a. bij Podium Witteman. Andrew heeft zich breed ontwikkeld in verschillende muziekperioden en muziekstijlen: van Chopin en Haydn tot Gershwin en Reger.  

Naast zijn werk als concertpianist en pianoleraar is Andrew breed geïnteresseerd in muziek als docent en onderzoeker. Hij studeerde bij Ben van Oosten bij Codarts in Rotterdam, studeerde orgel, directie en kerkmuziek en is in 2016 gepromoveerd aan de Universiteit van Leiden. Wij kennen hem daarnaast als cantor-organist van de wijkgemeente De Open Hof.  

Last  but not least is Andrew ook lid van de commissie “Muziek in de Koningkerk” en via zijn grote netwerk kunnen we in de (lunch)concerten al jaren een grote variëteit aan top-musici verwelkomen.  Dat is een buitenkans en daar zijn we hem ook dankbaar voor en we hopen dat we nog vele mooie concerten met hem en zijn collega-musici kunnen organiseren, te beginnen op 24 november a.s..   

Afwijkende aanvangstijd: 16 uur

Het komende concert van Cordelia Paw en Andrew Wright op 24 november in de Koningkerk begint om 16 uur (en niet zoals bij de reguliere lunchconcerten om 12 uur). De toegang voor het concert is en blijft gratis; we houden zoals na elk concert  ter dekking van de kosten een vrijwillige inzameling en natuurlijk kunt u na het concert met een drankje en hapje ook nog even gezellig na praten. 

U bent van harte welkom. 

P.S.: Deze informatie is op internet te vinden: www.muziekindekoningkerk.nl ; de facebookgroep “Muziekindekoningkerk”, de website van De Open Hof.