Jaaroverzicht

Jaaroverzicht

Aanvang 14.30 uur.

Concert mee te beleven: muziekindekoningkerk.nl

Kamerconcert (geen uitzending)

1 oktober 2023

Trio piano, cello en klarinet

Jelmer de Moed (klari- net), Sietse-Jan Weijen- berg (cello) en Andrew Wright (piano) presen- teren meesterwerken van Beethoven, Brahms en Nino Rota.

Lees meer
29 oktober 2023

Concert van oud voor jong
en andersom

Een afwisselend programma bestaande uit vier onderdelen: Het dagkoor van Marijke van Klaveren, de jonge violiste Dasha Serck, enkele leerlingen van de zangpedagoge Helmi Verhoeven en het dubbelblaaskwintet Pedlev o.l.v. Peter le Feber

Lees meer
26 november 2023

Andrew Wright, piano

Andrew laat één van de meest meeslepende meesterwerken van Brahms klinken: de schitterende variaties op een thema van Händel opus 21. Daarnaast speelt Andrew de lichtvoetige walsen opus 39.

Lees meer
10 december

Kerstconcert

Het koor Corda Vocale (25 jaar) en Hans Matla (50 jaar dirigent) sluiten hun feestelijke jubileumjaar af met een sfeervolle kerst-sing-in. Prachtige (kamer)koormuziek en uiteraard veel samenzang. 

Website
28 januari 2024

Prunella Pacey, altviool
Andrew Wright, piano

Prunella Pacey speelt, samen met Andrew, stukken in verschillende stijlen van diverse componisten. Het concert wordt afgesloten met de prachtige Sonate voor Altviool en Piano van Prunella’s moeder, de begaafde Engelse componiste Margot Wright.

Lees meer
18 februari 2024

Vikram Rajan, piano

Vikram is een begaafde Weense pianist met Indische achtergrond. Hij speelt de Busoni transcriptie van de beroemde Bach Chaconne en enkele werken van Schubert en Schumann.

Lees meer
24 maart 2024

Passieconcert

Met Pasen in het vooruitzicht verzorgt de Voorburgse Oratorium Vereniging
(VOV), o.l.v. Fiona Ellis,
een mooi passieconcert met o.a. muziek van Bach en Händel.
www.vov-voorburg.nl

Website
21 april 2024

Koningsconcert

Een vorstelijk concert, verzorgd door het Hofstads JeugdOrkest. Dit oudste jeugdorkest van de wereld, (opgericht in 1923) bestaat uit meer dan 80 musici, variërend in leeftijd van 14 tot 25 jaar.

Website
2 juni 2024

Dubbelconcert
Pianoconcert

De getalenteerde 11-jarige pianiste Jasmine Jin opent met werken van o.a. Mozart en Chopin, gevolgd door samenspel met een ‘orkest’, gespeeld door Andrew. Daarna speelt Andrew een concert met de muziek van Johannes Brahms, met o.a. de Sonate no. 3.

Lees meer
30 juni 2024

Het Voorburgs Vocaal Ensemble

Traditiegetrouw is de afsluiting van het seizoen in handen van één van de beste koren uit de wijde omgeving: het Voorburgs Vocaal Ensemble o.l.v. Marijke van Klaveren.

Website