Programma 25 oktober 2020

 terug naar jaaroverzicht

Duo Duinenberg bestaat uit Yolanda van de Berg (piano) en Gelske van der Duin (zang)

25 oktober 2020
Duo Duinenberg “Een musikale reis. Zuid-Afrikaanse poëzie in liedvorm”

Duo Duinenberg bestaat uit Yolande van de Berg (piano) en Gelske van der Duin (zang). Samen brengen zij een programma van Zuid-Afrikaanse gedichten op muziek gezet door Yolande (Zuid-Afrikaanse van geboorte) en gezongen door Gelske. De muziek en de tekst worden aangevuld met natuurfoto’s van Zuid-Afrika op de beamer. Het belooft een bijzonder concert te worden. Aanmelden kan vanaf  28 september. Voor wie alvast een voorproefje wil horen: www.duinenberg.nl.

De in Zuid-Afrika geboren pianiste Yolande van den Berg was registeraccountant van beroep. Maar de liefde voor muziek zorgde ervoor dat zij de overstap maakte naar een conservatorium opleiding met piano als hoofdvak, die zij in 2014 met succes heeft afgerond. Zij geeft met veel plezier les in haar bloeiende pianolespraktijk in Barendrecht. In 2012 heeft zij een CD ‘Gedig vir jou’ uitgebracht met door haar gecomponeerde toonzettingen van bekende Zuid-Afrikaanse dichters, zoals Elisabeth Eybers, Ernst van Heerden en Elrika van der Walt. Zij begeleidt veelvuldig koren en solisten en is de vaste pianiste van het dameskoor Collegium Caccini in Rotterdam.

Gelske van der Duin kan zich niet anders herinneren dan dat ze altijd en overal zong: thuis, op school of onderweg. Ondanks dat het haar droom was om van zingen haar beroep te maken, koos ze eerst voor een andere studie en baan. Na deze omweg zette ze toch de stap om van haar passie haar beroep te maken. Een tweede studie volgde, dit keer aan het conservatorium.

Inmiddels is ze afgestudeerd als zangdocent en klassiek zangeres en heeft ze een uitgebreide lespraktijk in Den Haag. Daarnaast treedt zij regelmatig op als soliste. Zangtechnisch wordt ze gecoacht door zangpedagoge Meta Bourgonjen. Daarnaast volgde ze masterclasses, o.a. bij Evelyn Tubb en Ronald Kleekamp en verdiepingscursussen op diverse gebieden, zoals nieuwe zangmethodes en ademtechniek.

Samen vormen Yolande en Gelske een twee-eenheid: ze voelen elkaar aan en versterken elkaar.  Ze brengen bijzondere teksten tot leven in de muziek. De emoties verwoord in de teksten worden voelbaar en zichtbaar en nemen je mee op een muzikale reis. Zoals een van de luisteraars zei: “Jullie hebben de gedichten uitgelegd… zoals ze bedoeld zijn”

 terug naar jaaroverzicht