Programma 29 maart 2020

Passie concert Voorburgse Oratorium Vereniging

Met Pasen in het vooruitzicht bent u op zondag 29 maart om 12 uur van harte welkom voor een sfeervol passieconcert verzorgd door de Voorburgse Oratorium Vereniging o.l.v. Takashi Mizumoto. De volgende werken worden uitgevoerd:

Pange Ligua (Gregoriaans)
Kommt , ihr Töchter, helft mir klagen, Matthäus Passion, J.S. Bach
Erkenne mich, mein Hüter, Matthäus Passion
Wer hat dich so geschlagen, Matthäus Passion

Preludium en Fuga g-moll; BWV 535, J.S. Bach (Astrid de Koning, orgel)

Stabat Mater, Gounod
Panis Angelicus, Franck

Prelude et Fugue, Cesar Franck,  (Astrid de Koning, orgel)

Behold the Lamb of God, Messiah, Händel
Surely He hath borne our griefs, Messiah, Händel
And with His stripes we are healed, Messiah, Händel
All we like sheep have gone astray, Messiah, Händel

Voor informatie:  www.vov-voorburg.nl.

De Voorburgse Oratorium Vereniging is een oratoriumvereniging met een lange historie van meer dan 70 jaar. Door de jaren heen heeft de VOV een breed repertoire opgebouwd: van de grote oratoria, zoals de Paulus van Mendelssohn, het Weinachtsoratorium van Bach en Die Schöpfung van Haydn tot de kleinere werken van bekende componisten als Mozart, Händel en Dvorak. Daarnaast wordt regelmatig ruimte gemaakt voor onbekender en modern repertoire. Het jaarlijkse najaarsconcert wordt georganiseerd met  een professioneel orkest en professionele solisten en sinds 2016 worden voor verschillende uitvoeringen projectleden geworven en dat werkt verrijkend, is de ervaring. De laatste jaren staat het koor onder leiding van Takashi Mizumoto. Het VOV heeft  nog ruimte voor zangers in alle stemgroepen: u bent van harte uitgenodigd om eens te komen ‘proeven’: de koorleden staan klaar om u te verwelkomen.

Takashi Mizumoto (1981) begon zijn muzikale opleiding in zijn geboorteland Japan. Tijdens zijn studie was hij dirigent van het koor van de Universiteit van Kobe. In 2002 richtte hij het koor Noma op, waarmee hij diverse regionale en nationale prijzen won. Na het behalen van zijn Master of Arts in 2006 ging hij naar Londen en studeerde daar koordirectie en orkestdirectie aan het Royal College of Music. Hij richtte hier het Telasbaad Ensemble op. In 2008 zette hij zijn studie voort aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag bij Jos Vermunt en Jos van Veldhoven. In 2009 drong hij door tot de halve finale van de 5de internationale competitie voor jonge koordirigenten, ondersteund door Europa Cantat. Hij is in 2010 afgestudeerd als koordirigent. Takashi is ook dirigent van het Nederlands Kodály Koor uit Amsterdam, van Ars Vocalis uit Delft. Daarnaast is Takashi vanaf zijn vijfde jaar pianist. In 2017 soleerde hij met het pianoconcert nr. 24 van Mozart met Leiden Sinfonietta. Hij heeft een drukke carrière als dirigent, pianist en repetitor.